Cecilia: “Ik werk al ruim 20 jaar met veel passie met keramiek, vanwege de oneindige mogelijkheden die dit materiaal biedt. Daardoor kan ik mij eindeloos blijven ontwikkelen en steeds nieuwe technieken toepassen in keramische producten.

Daarnaast vind ik het leuk om mijn kennis en passie door te geven aan anderen en dat doe ik door het geven van cursussen en workshops in mijn atelier in Middelburg.”

Hallo, wij zijn Jessie en Cecilia, samen zijn wij Zoesters. We maken met veel plezier keramisch design. Wij vinden het belangrijk ontwerpen te maken die iets positiefs bijdragen aan uw omgeving. 

Jessie: “Mijn passie en expertise als ontwerper liggen bij het bedenken van nieuwe ideeën en die uitwerken tot bijzondere producten. Al ruim 20 jaar ben ik als ontwerper en docent bezig met ideeën van mijzelf en anderen vorm te geven. Deze ervaring, gecombineerd met mijn perfectionisme, zorgt voor aandacht en details in onze ontwerpen.”

ONZE GEBRUIKTE TECHNIEKEN

Al onze producten worden door ons zelf ontworpen en met de hand gemaakt. We maken gebruik van veel traditionele technieken. Hieronder leggen we een aantal van de gebruikte technieken uit.

SMOOK

De natuur brengt zoveel mooie vormen en patronen voort, die gebruiken we letterlijk in de SMOOK. Door keramische producten in te pakken met natuurlijke producten zoals -bladeren en takjes- en die mee te bakken in een speciale oven, wordt een afdruk gemaakt op de klei. Door heel nauwkeurig de temperatuur te regelen, bepalen we hoe donker de tekening op de klei wordt. 

GEBROKEN AARDE

Door verschillende technieken te combineren en de producten meerdere keren te bakken creëren we een patroon in de klei waarmee wij de GEBROKEN AARDE maken. Een techniek met een robuuste, maar toch natuurlijke uitstraling, die zich goed laat combineren met zowel een heel strak als stoer interieur.

FERM

Voor FERM hebben we ons laten inspireren door een eeuwenoude brandtechniek. Door te variëren met ingrediënten en temperaturen ontstaat iedere keer een verrassend en stoer patroon. De FERM-producten ontstaan allemaal uit een natuurlijk proces met een wonderlijk resultaat.

EEN AANTAL VAN ONZE GEBRUIKTE TECHNIEKEN